TÂRGUL DE ȘTIINȚE

-Modul perfect de a învăța practic-

Ce este Târgul de Științe?

Târgul de Științe reprezintă o inițiativă dedicată elevilor din ciclul gimnazial și liceal prin care aceștia vor avea șansa să realizeze propriile lor proiecte pe baza unor experimente în domeniul științei exacte (biologie, chimie, fizică) în cadrul unui concurs, astfel stimulându-le creativitatea, simțul practic, comunicarea și munca în echipă și fiind supravegheați si îndrumați de către un mentor. Fiecare echipă va avea la dispoziție un buget de 75 RON și o lună pentru a-și realiza proiectul. La finalizarea lor, acestea vor fi afișate în cadrul unei expoziții în data de 1 iunie, unde echipele vor fi premiate pentru munca lor.

Cum poți participa?

CICLUL GIMNAZIAL

Se vor forma echipe de câte 5 elevi de gimnaziu, fiecare echipă având la dispoziție un mentor din ciclul liceal care le va supraveghea activitatea și care se va asigura că participanții îndeplinesc condițiile regulamentului impus.

În ce constau proiectele?

Completează formularul de înscriere, apoi tu sau un părinte va fi contactat telefonic sau printr-un email pentru alte informatii organizatorice (cine îți este mentor, cu cine ești în echipă  etc.)

Echipele vor fi concepute în mod aleatoriu pentru a încuraja cât mai mult comunicarea și socializarea între participanți. De asemenea este o bună oportunitate să-ți faci prieteni noi!

CICLUL LICEAL

Elevii de liceu vor avea oportunitatea să mentoreze echipele formate din elevi de gimnaziu. Rolul lor este de a alege, alături de echipă, experimentul pe care doresc să-l desfășoare.

În ce constă mentoratul?

Completezi formularul de înscriere, iar mai apoi vei fi contactat de către organizatorii proiectului printr-un email. După ce treci de aceste etape, va avea loc o ședință cu toți mentorii, unde îți va fi atribuită echipa de care te vei ocupa. Iar apoi, ai liber la creație!

Alături de echipa ta va trebui să găsești cel mai cool experiment și să-l pui în aplicare. Dar partea și mai interesantă este că va trebui să îi îndrumi pe micii învățăcei cum să realizeze un proiect demn de admirat, îmbunătățindu-ți abilitățile de coordonare, organizare și comunicare.

PROIECT FINANȚAT PRIN:

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Experimentează și tu! Înscrie-te acum!

Contact

Link-uri utile

Află mai multe despre Da Vinci pe www.davinci.fun
Află mai multe despre AMoS ED pe www.amosed.ro
Scroll to Top