Intersect

Creează o schimbare în comunitatea ta!

Ce este Intersect?

Intersect a luat viață pornind de la consultări cu tinerii liceeni din Turda și Câmpia Turzii. Obiectivul principal al proiectului este instruirea tinerilor participanți în ceea ce înseamnă implicare civică, prin integrarea grupurilor vulnerabile din cadrul Comunității Urbane Arieș.

Totodată, prin acest proiect le vom dezvolta diferite competențe tinerilor, cum ar fi: autoreglare emoțională, dezvoltarea empatiei, spiritul de lider și multe alte competențe digitale.

🇪🇺 Proiectul “Intersect” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

Activități

Februarie

Activitatea a constat în lansarea proiectului ”Intersect”. Am organizat un focus grup cu tineri liceeni din Turda și Câmpia Turzii care s-au înscris în proiect. Am început prin a-i pune la curent cu ce este proiectul și ce tip de activități se vor realiza alături de ei. Astfel, am aflat și cum doresc aceștia să se implice civic prin intermediul proiectului. 

Totodată, am aflat ideile lor și ce activități și-ar dori aceștia să se întâmple în cadrul “Intersect”, dar și ce grupuri vulnerabile și-ar dori să targetăm pentru a avea un impact semnificativ în CUA.  

Martie

În cadrul acestei luni am organizat un training despre abordarea implicării civice prin prisma capitalismului  cu scopul de a sensibiliza și informa participanții și de a-i pregăti pentru a contribui la schimbarea sistemului într-unul mai echitabil.

Tinerii au fost foarte proactivi în cadrul acestui training, au pus constant întrebări pentru a înțelege nevoile șicum fucționează o societate capitalistă. Și-au luat notițe și au vrut să înțeleagă pe îndelete informațiile noi pe care le-au aflat. 

Aprilie

Luna aceasta am organizat un training de lucru în echipă și leadership în zona Arieș, aducând împreună oameni implicați în comunitate din diverse ONG-uri, cluburi de robotică și consilii școlare ale elevilor. Pe lângă aspectele mai teoretice ale acestui training, am aflat mai multe lucruri despre tinerii din comunitatea noatră și despre dorințele acestora. 

În cadrul acestui training, am văzut cum energia tinerilor și determinarea lor de a face diferența s-au unit, creând diferite idei și inițiative remarcabile. Am lucrat împreună cu tineri pasionați din alte organizații. Am înțeles nevoile lor și aceste informații ne vor ghida în eforturile de a le oferi oportunități mai bune.

Aprilie

În luna aprilie a avut loc și o activitate culturală în parteneriat cu Teatrul Aureliu Manea, avându-i în prim-plan pe copiii de la Centrul Sf. Irina și pe copiii de la Centrul de Zi și de Noapte Turda, dar și copiii cu dizabilități. Scopul principal al acestei inițiative a fost promovarea integrării și incluziunii acestor copii în comunitate, oferindu-le o experiență memorabilă prin vizionarea unei piese de teatru.

Într-o atmosferă plină de bucurie și entuziasm, copiii au fost invitați să se bucure de un spectacol captivant, unde au avut oportunitatea de a se conecta cu arta și emoțiile transmise de actori. La finalul piesei, fiecare copil a primit o mică atenție dulce din partea voluntarilor implicați în proiect.

Proiectul “Intersect” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

Cum am evoluat în timp?

Premii și distincții câștigate

Scroll to Top