Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică

HOPA – Hubul de Orientare Profesională Arieș

Hubul de Orientare Profesională Arieș este un proiect prin care tinerii și organizațiile vor fi implicați în activități de solidaritate  în scopul consolidării coeziunii, democrației și identității europene. 

Scopul proiectului este de a răspunde provocărilor sociale și umanitare, cu accent pe dezvoltarea durabilă, incluziunea socială și egalitatea de șanse.

Vrem să îi învățăm pe tineri cum să-și aleagă cariera potrivită, apoi cum să-și aleagă profilul potrivit și, de asemenea, cum să înțeleagă mai bine procesul de intrare și angajare pe piața muncii.

Activități:

Trainings

În cadrul proiectului au loc mai multe training-uri, prin care tinerii vor învăța cum să-și facă un prim CV, dar și cum să treacă printr-un interviu, care sunt întrebările adresate în cadrul acestuia și cum ar trebui să răspundă adecvat la acestea.

Caravane

Prima caravană va aborda tema juridică, concentrându-se pe job-uri din acest domeniu, la care vor participa persoane cu profesii juridice, cum ar fi avocați, notari, judecători, juriști sau procurori.

A doua caravană se va concentra pe sănătate și vor veni profesioniști din acest domeniu, cum ar fi medici chirurgi, medici de familie, asistenți medicali, dentiști și așa mai departe.

În ceea ce privește a treia caravană, tema acesteia va fi antreprenorială, la care vor participa antreprenori de succes din Comunitatea Urbană Aries.

Scopul acestor trei caravane este de a oferi tinerilor o privire de ansamblu asupra acestor domenii cu ample oportunități.

Biblioteca Vie

În cadrul Bibliotecii vii, tinerii vor avea discuții cu studenții din domeniile ecologice, cele interesate de egalitatea de șanse sau cele tehnologice și digitale, pentru a cultiva în rândul tinerilor atitudini pro-mediu, de incluziune a persoanelor cu șanse mai reduse și pentru a-i îndruma să-și dezvolte cel puțin competențe digitale de bază.

Proiectul “HOPA – Hubul de Orientare Profesională Arieș” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

Contact

nr

mail

Str. Ion Sion, nr. 16

Scroll to Top