#DinSuflet, un proiect cu și despre cei mici din jurul nostru.

#DinSuflet este un proiect prin care ne dorim să avem un impact real asupra micilor eroi în devenire din Comunitatea Urbană Arieș, de la nivelul celor ce nu de mult au intrat în ciclul de învățământ începând cu grădinița, până la cei ce în curând vor păși pe un drum cu totul și cu totul nou, elevii de clasa a 8-a.

Din păcate, prea puțin se pune accent pe identificare și înțelegerea emoțiilor proprii dar și ale celor din jur în școli, motiv pentru care copiilor le este greu să își controleze instinctele impulsive sau gândurile negative, de multe ori ajungându-se la incidente nefericite sau chiar marcante pe viață pentru unii.

Ce promite #DinSuflet?

UN JOC UȘOR DE ÎNȚELES, SPECIAL DEZVOLTAT

În urma unui studiu realizat la nivelul tinerilor din întreaga Comunitate Urbană Arieș, vom dezvolta un joc interactiv și extrem de ușor de înțeles de către fiecare copil în parte, care le va arăta clar și concret de ce sunt așa importante emoțiile, cum le putem înțelege și controla.

O ORĂ PLINĂ DE ACTIVITĂȚI INTERACTIVE

Activitatea va dura aproximativ o oră, la nivelul fiecărei clase din școlile partenere. Acest timp va fi împărțit în așa fel încât atenția elevilor să fie captată în mod constant, în așa fel încât totuși să nu devină epuizați sau dezinteresați de subiect.

UN REMINDER CONSTANT DESPRE IMPORTANȚA EMOȚIILOR

Vom lăsa la fiecare școală și grădiniță câte un panou, pe care cei mici vor avea libertatea de a scrie sau desena ce înseamnă emoțiile pentru ei, ca un mic gest care să le amintească în mod constant că este în regulă să nu ne simțim mereu la fel, și că și emoțiile negative pot fi ținute sub control.


CUI NE ADRESĂM?

PROFESORI ȘI EDUCATORI

Mediul Urban și Rural

PREȘCOLARI ȘI ELEVI

Mediul Urban și Rural

Ne dorim să ajutăm peste 4.000 de preșcolari și elevi din Comunitatea Urbană Arieș să învețe cum să își gestioneze emoțiile și să reacționeze la ale celor din jur în mod corespunzător, dar și să oferim uneltele pentru susținerea acestei activități de către profesori în mod recurent, atât generației de acum cât și celor care urmează, astfel ajutând și peste 100 de profesori și educatori.

#StayTuned

Scroll to Top