Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică

Școala Mascotelor

O Lecție Educativă cu Zâmbetul pe Buze: În Lumea Mascotelor

Despre #Școala Mascotelor

“Școala Mascotelor” este un proiect dedicat combaterii bullying-ului în școlile din Turda, cu accent pe clasele 0-4 ale școlii Ioan Opris. Acesta își propune să creeze un mediu educațional pozitiv, conștientizând, prevenind și reducând comportamentele de bullying prin intermediul unui program adaptat vârstei copiilor. Prin activități interactive, discuții libere și jocuri educative, proiectul își propune să contribuie la formarea unei culturi școlare sănătoase, bazată pe respect reciproc și sprijin. Scopul final este de a oferi un mediu sigur și valorizant pentru fiecare copil, facilitând dezvoltarea armonioasă a acestora. “Școala Mascotelor” se angajează să aducă schimbări pozitive în comportamentul și mentalitatea copiilor, promovând relații sănătoase și construind o comunitate școlară unită.

 
 

Cercetarile cerente cu privire la problematica bullyingului arată că este dificil să considerăm că acest comportament apare doar din cauza unor caracterisitici individuale. Bullyingul este un fenomen complex, de grup, care apare în funcție de istoria clasei, cultura, normele și modelele sociale care s-au dezvoltat în interiorul ei. Gradul de înțelegere, practicile, modalitatea prin care este abordat un comportament de tip bullying poate contribui fie la susținerea lui, fie la descurajare și oprire.

· 73% dintre elevi au fost martorii unei situații de bullying în mediul școlar;
· 3 din 10 copii sunt excluși în mod constant din grupul de colegi;
· 3 din 10 copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi;
· 1 din 4 copii a fost umilit în fața colegilor.

CALL TO ACTION!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Scroll to Top