Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică

Din Suflet

Despre#DinSuflet

Proiectul “Din Suflet” își propune să creeze un mediu școlar incluziv și să conștientizeze efectele negative ale bullying-ului. Aducem în prim-plan dialogul și empatia pentru a dezvolta relații sănătoase între elevi. Suntem motivați de dorința de a oferi elevilor o experiență școlară fără frica persistenței hărțuirii. Ne dorim să contribuim la transformarea școlii într-un loc în care fiecare elev să se bucure de un mediu educațional pozitiv și protector. Prin intermediul resurselor educaționale inovatoare, inclusiv a unui joc de cărți, “Din Suflet” încurajează reflecția și dialogul constructiv. Colaborăm cu comunitatea școlară pentru a implementa strategii eficiente de prevenire a bullying-ului și pentru a promova o cultură a respectului reciproc. 

În cadrul proiectului, ne propunem să aducem o schimbare semnificativă. Prin discuții de grup, intenționăm să trezim curiozitatea și interesul copiilor, făcându-i mai atenți la esența conversațiilor noastre. Abordăm subiectul bullying-ului nu doar într-un mod informativ, ci și captivant, folosind activități interactive. Scopul este să transformăm aceste discuții într-un moment educativ memorabil, stimulând gândirea critică și conexiunea emoțională a copiilor cu subiectul.

Tot în cadrul proiectului, urmărim să adăugăm un element captivant pentru copii – un joc de cărți cu întrebări și răspunsuri despre bullying. Acest joc este special conceput pentru a fi accesibil și interesant pentru cei mici, oferindu-le o modalitate distractivă de a învăța mai mult despre impactul negativ al bullying-ului. Prin intermediul acestui joc interactiv, nu doar că îi educăm, ci și îi implicăm activ în procesul de conștientizare, transformând discuțiile într-o experiență plină de învățare și divertisment.

Joacă-te și tu pentru a învăța cum să previi bullying-ul!

Proiectul “Din Suflet” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

Proiect sponsorizat de “Transilvania Impact Import-Export”.

Urmărește-ne și pe...

Scroll to Top