Competențe pentru Democrație

Facem lumea un loc puțin mai bun, începând cu comunitatea noastră!

Cum a apărut Competențe pentru Democrație?

La Turda, formăm tineri implicați #democratic în comunitate! Alături de căldura și timpul liber, mijlocul verii a adus pentru tinerii turdeni dornici de implicare primii pași către a contribui la crearea unei comunități sănătoase. 

Pe perioada câtorva luni, aceștia vor participa la training-uri și workshop-uri menite să le dezvolte capacitatea de a vorbi în public, leadership, public speaking, autoreglare emoțională și multe alte competențe!

Proiectul “Competențe pentru Democrație” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

Activități cu și pentru #Tineri

Ce s-a întâmplat până acum?

Activitatea de deschidere a proiectului a constat în realizarea unui focus grup cu participanții înscrişi în proiect. Acesta a avut scopul de a evalua dorința de implicare a tinerilor în proiect.

 În cadrul acestei întâlniri, tinerii au fost consultaţi privitor la tipurile de activităţi în care doresc să se implice la nivel de comunitate, la tipurile de competenţe pe care ar dori să le formeze în urma implicării lor în activităţi de voluntariat, respectiv, modalitatea pe care o preferă pentru a participa la activităţi. 

Concluziile în urma centralizării răspunsurilor tinerilor consultaţi sunt următoarele: tinerii doresc să participe la activităţi care cuprind şi parte interactivă şi aplicabilă a ceea ce au învăţat, acestora le plac activităţile în care lucrează în echipă, în care se folosesc diferite jocuri în scop educativ. 

Training - Susținerea unei prezentări

Training-ul propus în cadrul acestei activităţi a avut ca scop principal instruirea tinerilor participanţi în a-şi dezvolta competenţe de comunicare, ascultare, observare, pornind de la activităţi de educaţie non-formală.

În cadrul prezentei activităţi, tinerii au fost instruiţi referitor la cum să susţină o prezentare tip video care să fie convingătoare. 

Training - Cum să fim mai productivi

Pentru a afla mai multe despre cum pot să fie mai productivi, mai flexibili și mai adaptabili la schimbările care pot surveni, tinerii au participat la o prezentare interactivă.

În cadrul Training-ului de Creștere a Productivității, tinerii au aflat și despre instrumente online pe care le pot folosi pentru a-și organiza ziua și a nu pierde din vedere ceea ce au de realizat.

Participanţii au fost informaţi referitor la aplicaţii sau programe pe care le pot utiliza pentru a monitoriza tipurile de activităţi pe care le derulează într-o zi şi a putea gestiona timpul mai bine în lupta de a deveni mai productivi precum Google Calendar, Excel.

Training - Dezvoltarea creativității

Contrar așteptărilor, creativitatea poate fi folosită în multe contexte, cum ar fi la locul de muncă sau chiar și în viața de zi cu zi.

În cadrul Training-ului de Dezvoltare a Creativității participanții au învățat cum să își dea frâu liber creativității în contexte diferite prin improvizarea unei scenete de teatru, în grupuri de câte 3-4 persoane.

 

Training - Leadership

Training-ul pe Leadership de care au beneficiat în jur de 30 de tineri, a urmărit să le ofere tinerilor sfaturi utile pentru a deveni niște lideri cu adevărat buni.

Ne-am propus și reușit să le dezvoltăm competențe de cooperare și comunicare eficientă. Am utilizat metoda “The highest building” ca metodă de educație non-formală.

Participanții au utilizat diverse obiecte, pe echipe, pentru a construi ”cea mai înaltă clădire”. Acest joc i-a ajutat să își dezvolte competențele menționate mai sus chiar în timpul trainingului.

Training - Dezvoltarea Empatiei

Training-ul pe Dezvoltarea Empatiei a urmărit să dezvolte laturile empatice ale participanților, făcându-i niște mai buni observatori, ascultători și comunicatori.

Pentru a face activitatea cât mai atractivă pentru participanți, am utilizat ca metodă de educație non-formală metoda bibliotecii vii. Participanții au avut ocazia de a asculta poveștile unor studenți care se implică civic și de a le pune întrebări despre alegerile pe care le-au făcut pentru a studia în domeniul dorit sau chiar de a activa profesional în acestea, chiar pe perioada facultății.

 

Training - Gestionarea Conflictului

Training-ul pe Gestionarea conflictului a urmărit să dezvolte metode de gestionare a conflicetlor și moduri în care să exerseze autoreglarea emoțională.

Pentru a face activitatea cât mai atractivă pentru participanți, am utilizat ca metodă de educație non-formală ”Win as much as you can”.

Training - Public Speaking

Training-ul pe Gestionarea conflictului a urmărit să dezvolte metode de gestionare a conflicetlor și moduri în care să exerseze autoreglarea emoțională.

Pentru a face activitatea cât mai atractivă pentru participanți, am utilizat ca metodă de educație non-formală ”Win as much as you can”.

Training - Autoreglare Emoțională

Training-ul pe autoreglare emoțională a urmărit să dezvolte metode de gestionare a conflicetlor și moduri în care să exerseze autoreglarea emoțională.

Pentru a face activitatea cât mai atractivă pentru participanți, am utilizat ca metodă de educație non-formală.

Training - Copywriting

În cadrul acestui training tinerii participanți au învățat cum să scrie un text persuasiv, cum să convingă persoanele care îl citesc să și cum să facă asta într-un mod creativ și inedit. Totodată, au înțeles cum sunt realizate reclame le pe care le văd de zi cu zi la televizor sau pe social media și cum ajung în contact cu noi.

Gala Tineretului Arieșan

Gala Tineretului Arieșan a fost un eveniment special creat pentru a recunoaște și a celebra eforturile voluntarilor care au contribuit semnificativ la îmbunătățirea comunității noastre. Prin această gală, am reușit să aducem la lumină poveștile de succes ale voluntarilor, să împărtășim experiențele lor inspiraționale și să îi motivăm pe alții să se implice în activități de voluntariat.

Proiectul “Competențe pentru Democrație” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

Cum am evoluat în timp?

Premii și distincții câștigate

Scroll to Top